Psychosomatische Fysiotherapie

Psychomatische fysiotherapiePsychosomatische fysiotherapie is een nog vrij nieuwe vorm van fysiotherapie en vormt een belangrijke schakel tussen psychologie en fysiotherapie. Een Psychosomatisch fysiotherapeut behandelt mensen met klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat, waarbij sprake is van:

  • Chronische pijnklachten of (te) lang aanhoudende klachten.
  • Onverklaarbare klachten.
  • Depressie en/of angststoornissen (Dit is meestal multidisciplinair, de fysiotherapeut behandeld dan met name de lichamelijke klachten die er bij komen kijken).
  • Burn-out klachten.

Lichaam en geest zijn niet los van elkaar te zien bij gezondheidsklachten. Bij lichamelijke klachten, zonder aanwijsbare oorzaak, wordt al snel gedacht dat het psychisch is. Een psychosomatisch fysiotherapeut kan dan helpen om inzicht te krijgen in de klachten en samen te werken met de patiënt naar een optimaal resultaat.

Psychosomatische fysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in het behandelen van klachten die samenhangen met stress en klachten als pijn en vermoeidheid waar geen lichamelijke oorzaak voor gevonden kan worden. Vaak blijkt er en een verstoring in het evenwicht van belasting-belastbaarheid en spanning-ontspanning te zijn. De Psychosomatische fysiotherapeut kan je dan begeleiden naar een nieuw evenwicht, d.m.v. oefeningen en gesprekken.

We beginnen altijd met een gesprek om inzicht te krijgen in de klachten en wat er eventueel al aan behandelingen geprobeerd is, van daaruit gaan we samen een behandelplan opstellen wat past bij jouw behoeften. De psychosomatisch fysiotherapeut zal vooral een begeleidende, coachende rol op zich nemen, zodat je de geleerde technieken makkelijker in je dagelijks leven kunt toepassen.

Indien nodig wordt er multidisciplinair samengewerkt.

Voor meer informatie kunt u terecht bij onze psychosomatisch fysiotherapeut in opleiding Maayke Oomen.


Specialist

Maayke Oomen

Maayke Oomen
Fysiotherapeut

Hoe beoordelen onze cliënten ons?

Aangesloten

Wij zijn geregistreerd en aangesloten bij onderstaande instanties.

  • ClaudicatioNet

Maak direct een afspraak of stuur een appje naar: 0475-350155

×